Leverandører
Betal med kreditkort

Guide til rensning af træterrasse - 3 nemme trin

- Kategorier: Gør det selv guide

Sommeren er over os og det er ingen ved at være tid til at foretage en grundig rensning af boligens træterrasse. I de varme måneder er terrassen guld værd for mange boligejere og lejere, hvor den ofte danner rammen om mange gode stunder med familie og venner. 

Inden du kan tænde op i grillen, dækker bordet og sætte dig godt tilrette i havestolen, er det en god idé at gøre din terrasse klar til de varme måneder. Ligesom med boligens andre rum, er det nødvendigt løbende at rengøre og vedligeholde din terrasse - vi anbefaler som minimum én gang om året. En grundig rensning af træterrassen bidrager både til at opretholde træets robusthed og forlænge levetiden, ligesom rensningen altid gør terrassen mere indbydende. 

Før du påbegynder dit terrasseprojekt, er det en god idé at have en værktøjskasse ved hånden samt at iklæde dig andet nødvendigt udstyr som eksempelvis et slidstærkt sæt handsker eller praktisk arbejdstøj.

Meget af det nødvendige værktøj er iøvrigt gode gaveideér til manden som har alt.

Herefter er du klar til at rense din træterrasse. Følg disse tre 3 enkle trin, så sikrer du at din terrasse er klar til sommeren.

1. Rense din træterrasse

alger

Henover efteråret og vinteren samles skidt og snavs på din træterrasse som følge af vejret. Ligeledes forekommer der på mange terrasser alger, hvilket efterlade overfladen grøn. 

Inden du går i gang med at rengøre træterrassen fjern da det værste skidt, blade m.m. samt eventuelle møbler, kunstige planter eller havegrill. Dernæst går du i gang med universalrens, handsker og en skurebørste. Du bør ikke anvende en højtryksrenser, da strålen typisk er for kraftfuld og derfor kan påføre skade på træet. 

Du vil opleve, at mange alger kan fjernes med almindeligt sæbevand. Vi anbefaler dog altid at anvende algefjerner efterfølgende. Algefjerner kommer effektivt og skånsomt de sidste algerester til livs. 

For at opnå det bedste resultat, bør du altid vælge et produkt i høj kvalitet der er godkendt af Miljøstyrelsen som gennemtester produktet efter strenge krav. Når du vælger algerens, skal du kigge efter på hvilke materialer, produktet kan anvendes på. Her er Neutralon Algefjerner et godt valg, da produktet lever op til Miljøstyrelsens krav, og kan anvendes på langt de fleste overflader såsom beton, træ og fliser. Det er vigtigt, at du først påfører algerens efter at træet er tørt. 

2. Grundig slibning af din træterrasse

terrassebraedder

Vejen til en flot træterrasse kommer igennem en grundig slibning. Efteråret og vinteren kan være hårde perioder for træet, hvorfor du med det rette udstyr, kan få din terrasse til at fremstå som ny igen. Ved at slibe din terrasse, fjerner du alle ujævnheder, træspåner og splinter og får en smuk, glat overflade, der er behagelig at færdes på.  

Milwaukee, der producerer professionelt værktøj til både private og erhverv, har blandt andet et bredt udvalg af produkter i høj kvalitet til at vedligeholde træterrassen. Med den håndholdte excentersliber sliber du nemt træet, hvor der tilmed findes et stort udvalg af slidstærkt slibepapir med forskellige korntyper.

Excentersliberen kører på batteri og med en vægt på kun 1,6kg, gør den nem at betjene. Du undgår tilmeld for at indånde usundt støv som følge af slibningen, da excentersliberen indeholder et støvfilter, der holder støvet indkapslet under slibearbejdet. 

Efter du har slebet terrassen, kan det være en god idé at vaske den igen med vand og almindeligt universalrengøringsmiddel. 

3. Anvend olie til din træterrasse

pensler

Efter du har slebet terrassen, anbefaler vi, at du altid påfører olie til din træterrasse. Ved at anvende træolie eller træbeskyttelse, øger du træets modstandsdygtighed, holdbarhed og levetid mens træolie både forebygger mod fugt i træet og hjælper med at opretholde træets naturlige farve.

Påfør olien når træet er tørt. Brug en stor, bred pensel og giv træet rigeligt med træbeskyttelse. Er du i tvivl, så kig altid på produktets anvisninger og sørg for at anvende en træolie der er udviklet til netop den træsort din terrasse er lavet af. Træolie er derudover altid godt for træet, og giver en god mætning i tilfælde af at du vil male terrassen. 

Gode råd

Vil du undgå at skulle rense din træterrasse hvert år, bør du løbende holde den ren og pæn for bl.a. alger. Særligt i vinterhalvåret, er det en god idé at rengøre terrassen en gang om måneden med almindeligt sæbevand. Hermed undgår du at skidt og snavs hober sig op, hvilket gør dit arbejde lettere næste gang, det er tid til at slibe og overfladebehandle træterrassen.

Er du ikke gør det selv typen, har du mulighed for at indhente et tilbud på nedslibning og overfladebehandling af din træterrasse her. 

Nedenfor finder du 3 essentielle produkter til rensning af din træterrasse. 

Del dette indhold